Caravaggio

Skyn ja Magnitudo Filmin tuottama uusi kuvataidedokumentti kertoo Michelangelo Merisi da Caravaggion matkasta halki elämän, maalausten, lahjakkuuden ja kärsimysten. Dokumentti on kuvattu Italiassa. 

Caravaggio – Sielu ja veri on koskettava matka halki Michelangelo Merisi da Caravaggion elämän, maalausten ja kärsimysten. Caravaggio oli yksi taidehistorian salaperäisimmistä hahmoista.

Caravaggio oli vallankumouksellinen taiteilija ja sen takia kanssaihmistensä epäsuosiossa. Hän matkusteli ympäri Italiaa etsimässä onneaan tai mahdollisesti itseään ja pakeni matkalla kohtaamiaan vihollisia. Dokumenttiin on kuvattu taiteilijan teoksia museoissa Milanossa, Firenzessä, Roomassa, Napolissa ja Maltalla sekä Italian ja muun maailman muissa merkittävissä museoissa, joissa teoksia nykyisin säilytetään, mukana on 40 taiteilijan kuuluisinta maalausta.

Dokumentti kertoo Caravaggion teosten tarinan syvällisesti tutkien dokumentoitua lähdeaineistoa, asettaen erityistä painoa taiteilijan elämänvaiheille, elämän, joka oli täynnä valoa ja varjoa, vastakohtia ja ristiriitaisuuksia, neroutta ja elämistä lavealla tiellä, ja löytäen yhtäläisyyksiä henkilökohtaisten kokemusten ja mestariteosten välillä.

Tarina liikkuu kahdella tasolla, teosten taiteellisessa puolessa sekä taidehistorian professorin ja Caravaggio-ekspertin Claudio Strinatin asiantuntevissa kommenteissa. Mukana ovat myös professori Mina Gregori, (Roberto Longhi Foundation for Art History Studies -säätiön puheenjohtaja) ja kuraattori Rossella Vodret (‘Dentro Caravaggio' -näyttely Milanon Palazzo Realessa).

Dokumentin ovat tuottaneet samat tekijät kuin aiemmin nähdyissä Rafael – taiteiden herra sekä Firenze ja Uffizin galleria -dokumenteissa.

Caravaggio 

  • ma 23.4. Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä, Kuopio ja Oulu  
  • ke 25.4. Helsinki, Espoo, Tampere, Turku
  • ma 28.5. Helsinki