Scream for me Sarajevo

Vuonna 1994 Sarajevo oli piiritetty. Kaupunki oli yhtä luoti- ja kranaattisadetta surmaten asukkaita umpimähkään. Keskellä sodan hulluutta mietittiin, voisiko rokkitähden taivutella pitämään konsertin paikallisille ja tuomaan heille edes pientä lohtua sodan keskelle?

Scream for me Sarajevo - dokumentti on uskomaton tarina konsertista, joka pidettiin piiritetyssä ja sotaa käyvässä kaupungissa. Tarina ihmisistä, jotka uhmasivat sotaa ja muusikoista, jotka riskeerasivat henkensä soittaakseen paikallisille. 

Elokuvassa päästään kokemaan konsertin tunnelmia ja kuullaan faneja, jotka halusivat päättäväisesti elää elämäänsä sodan kauhuista huolimatta. Vaaratilanteet varjostivat bändin matkaa ja turvallisuutta koko ajan.

”Emme olleet turvassa, meillä ei ollut suunnitelmaa ja siellä ammuttiin kovilla. Mutta paskat siitä, me mentiin vetämään keikka joka tapauksessa!” kertoi Bruce kirjassaan What this button do?. ”Keikka oli intensiivinen ja samalla maailman suurin show meille ja yleisölle, vaikka muu maailma ei siitä mitään tiennytkään. Kokemus muutti suhtautumistani elämään ja kuolemaan.”

Elokuvateattereissa esitys sisältää Scream for me Sarajevo – dokumentin ja Bruce Dickinsonin Lontoossa 11.4.2018 pidetyn Q&A- tilaisuuden.